Можливо Причастя без сповіді?

Чи може священик допустити до Причастя без сповіді?

Відповідей: 7
  1. Elephant17 [27K]:

    Я думала, що неможливо, але мене допускали один раз, після того, як я прийшла на подвір’я монастиря, в якому хрестилася, через півроку після хрещення в жахливому духовному стані. Я не могла підійти до сповіді, т. к. були гріхи, які тримали мене в той момент, мені було дуже соромно і страшно. Ієромонах, який сповідував (а він хрестив мене), припинив сповідь, підійшов до мене і за руку привів на місце, сказавши:»Исповедуйся!», я відмовилася. Мене накрили єпитрахиллю, довго наді мною молилися, потім я почула:»Причащайся, прийдеш через тиждень на сповідь.» це було моє друге причастя в житті.

    Через тиждень я летіла на вертольоті на вкритому снігами острів в догонку за цим ієромонахом, тому що якщо б не сповідалась, напевно б померла. Так почалося моє життя в Православ’ї 20 років тому.

  2. Shenia [35K]:

    Є випадки, коли можна причаститися без Таїнства Сповіді. Між іншим в Греції причастя і сповідь речі, які не залежать один від одного. Мало того, далеко не всім священикам дозволено приймати сповідь. Якщо у людини немає тяжких гріхів на душі, то він в Греції йде на причастя. І якщо його щось турбує, то йде окремо на сповідь.

    В РПЦ трохи по-іншому. Без сповіді можуть причастити маленьких діток до 7 років, важко болящих вмираючих людей, які можуть, наприклад, лише очима кліпнути на питання священика, чи він хоче причаститися.

    Моя бабуся вперше потрапила на сповідь, коли їй було близько 70 років. Для неї це було важке випробування і замість сповіді вона змогла тільки гірко плакати. Священик накрив її єпитрахиллю і допустив до Причастя. Він бачив щире каяття бабусі.

    якщо людина тільки що хрестився в дорослому стані, то відразу після Хрещення він може приступити до Таїнства Причастя без сповіді.

    Перед великими святами якщо людина за час посту причащався 2 і більше рази, то у багатьох наших храмах дозволено причащатися без сповіді. Але це попущення зроблено лише тому, що на свята дуже багато людей хоче сповідатися. Особливо ті, хто робить це досить рідко.

  3. ZoRRoO:

    Причастя без сповіді допускається і в православ’ї, але все індивідуально.

    Перед Великими Святами Різдвом і Великоднем тим парафіянам, які часто відвідували храм, тримали піст, сповідались перед цими святами і не скоювали тяжких гріхів, то їм настоятель храму може дозволити зробити Причастя без сповіді в ці Світлі дні.

    При цьому потрібно пам’ятати, що приховування гріха збільшує гріх. Тому якщо хтось захоче приступити до Причастя з тяжким гріхом на душі, краще цього не робити.

  4. ИнгаШтурм [4K]:

    Мене і зі сповіддю-то допускали тільки у великі свята. Під час сповіді перед причастям священик запитав, як я готувалася до причастя. А я ніяк не готувалася. Він сказав, що так не можна, що допустить мене тільки в честь свята, і то якщо я пообіцяю, що такого не повториться. А перший раз мене теж допустили тільки з-за того, що я була вагітна з величезним пузом. І знову-таки з обіцянкою, що я буду частіше ходити в церкву.

  5. K s u s h a [86.4 K]:

    Ні,таке він допустити не може, так як сама особисто запитувала, за правилами православної церкви — щоб причаститися,завжди перед цим варто сповідатися.

    Тому перш ніж причаститися,завжди потрібно сповідатися.

    Без сповіді проходять причастя зовсім ще маленькі діти.

    Хоча як відомо в інших країнах,проходять причастя без сповіді,тому причастя буває частіше,ніж сповідь.

  6. MariaL [20.1 K]:

    Є виключні випадки, коли можуть без сповіді причастити. Все на розсуд батюшки. Діти до семи років, наприклад, причащаються без сповіді. Як-то раз батюшка, сказав не підходити на сповідь, а приходити відразу на причастя, тим хто сповідався на тижні, в інший день.

  7. МашаМария [194]:

    Якщо тільки ви маленька дитина або вагітна жінка перед пологами (на розсуд батюшки).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *