Можна працювати на 2 день Великодня?

Можна щось робити на другий день Великодня?
В городі можна працювати?

Відповідей: 6
  1. Ласунечка [16.3 K]:

    Наскільки я знаю, в Біблії нічого не сказано про те, що на другий, третій день Великодня не можна працювати, хоч Великдень і прийнято святкувати три дні…

    Але ось літні люди (зокрема, мої бабуся і дідусь кажуть, що працювати на другий день не можна.

    Я знаю, що не можна працювати на Великдень і в страсну п’ятницю (т. к. в цей день розп’яли Ісуса, та взнаки уваения до його страждань, віруючі люди в цей день моляться, а справи відкладають на потім).

    Я вважаю, що нічого поганого немає в тому, щоб зробити щось корисне на другий день після свята. Адже свята придумали для людей, а не навпаки. Кожен вирішує сам, що йому робити: працювати чи відпочивати.

  2. Galant [10.8 K]:

    Вже на другий день після свята можна робити всю роботу по господарству, на городі, на дачі. Про таку заборону ніхто не говорить.

    Навіть священики дають дозвіл, це вже не гріх, свято пройшло, справи накопичилися, і зі спокійною душею можна зайнятися ними.

  3. Андрей0817:

    На 2-ий і 3-ій день Великодня працювати можна.

    Брудну роботу (город, прибирання, прання тощо) не бажано виконувати в п’ятницю перед Великоднем і на саме свято — в неділю, а в інші дні після Пасхи починається звичайна трудова тиждень.

    У тваринників взагалі немає свят — худобу годувати й доїти треба за розкладом.

    А скільки тих, хто працює у полі або на підприємствах по суботам і неділям (в тому числі і на Великдень), начальника або директора адже не скажеш, що я не піду на роботу через свята — звільнять або премії позбавлять. Це робота невідкладна або вимушений, а не добровільний і гріхом вона не вважається.

  4. Горчичка [15K]:

    Працювати можна, скрізь у країні працюють продуктові магазини, ходить транспорт, також працюють і поліклініки, в Росії другий і третій день Великодня — робітники, працює вся країна,червоним дні календаря не відзначені, вся робоча тиждень, в городі теж можна працювати.

  5. Aleso:

    А чому не можна працювати на другий день Великодня, працювати завжди можна, Біблія працювати не забороняє, а Бог вітає будь-яку роботу, яка йде на благо сім’ї, тільки в день Великодня всі ваші думки повинні бути про Воскресіння Христа.

  6. zagadka2030 [4.3 K]:

    В різних церквах по різному говорять з приводу робочих днів, так наприклад, коли я приїздила до бабусі в село, так на другий день там ніхто не працював, так сказали в церкві, що Бог дав їм відпочити, а ось в місті ніхто не відпочивав, всі пішли на роботу.

    Я намагалася знайти в святих книгал про те, як треба відпочивати, але нічого не знайшла.

    Швидше за все Бог не думав про те, щоб сповістити людей про те, коли можна, а коли не можна працювати, швидше за все так спланувала церква, тому на другий день я працюю.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *