Що дає людині віра в бога? Чому існує віра?

Я не виступаю проти віри, ні в комі випадку. Просто зрозуміти навіщо потрібна віра, що вона дає людині, отже, на мою думку, зрозуміти суть віри.

Відповідей: 11
  1. alexm12 [93.2 K]:

    Релігія — спроба перекласти відповідальність за свою долю на «вищі сили», типу «так судилося».

    Страх смерті — придумується загробне життя.

    Спроба утриматися в рамках моралі — придумываюттся заповіді.

    Спроба утримати існуючий неравество між людьми — нагорода страждаючим після смерті.

    напевно ще є якісь причини для віри.

  2. Zegrachov [4.3 K]:

    Бог створив людину і дав їй свободу волі (вибір). Він створив людину для Себе, і чекає від людини насамперед любові («люби Господа, Бога твого»).

    Наприклад, Він ще створив ангелів, які на відміну від нас, не мають таку свободу. Але навіщо тоді Він дав людині свободу, коли на Його любов можуть просто наплювати?… Хороше запитання, чи не так?…

    А в тому-то й суть, що любов — це дія добровільне. І Він хоче від людини, щоб той сам зробив вибір на користь Бога, щоб довірився Йому і полюбив.

    А хіба Він не може постати у всій Своїй славі і поставити весь світ на коліна? Може, власне, Він так і зробить потім. Але зараз Він хоче, щоб люди повірили. Адже якщо ти бачиш все своїми очима — це вже не віра. А віра чинна любов’ю.

    В Біблії є дуже гарне визначення поняттю віра:

    «Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість в невидимому»

  3. Ksu83 [11.5 K]:

    Мені здається одна з головних причин виникнення віри — це НАДІЯ. Наприклад, коли людині неможливо існувати в цьому світі, то він може вижити в надії, що після смерті його безсмертна душа нарешті знайде щастя. Бог — це остання інстанція, куди звертаються за допомогою, коли ніхто на землі вже не може допомогти. Людина не може жити без надії і віри, просто у кожного вона різна, і не завжди пов’язана з релігією.

  4. Инддиго [278]:

    Віра в Бога дає багато людині, наприклад молячись людина перебуває в стані молитовного чування ,а це в свою чергу є зміненим станом свідомості та підвищує імунітет ,а також зміцнює душу або психіку людини, а віра існує тому, що будь-яка людина шукає сенс свого життя і часто не знайшовши його починає вірити у вищу початок або Бога!

  5. ЖеняЖеня [2.7 K]:

    Тварюка тремтяча або право маю…слабкий духом людина…багато непізнаного в світі навколо…ось і придумана віддушина…святий хто вірить

  6. Jacob [91]:

    Якщо говорити про віру в Бога, то це настільки глибока і приголомшлива тема що двома рядками її не поясниш, так щоб людина усвідомила всі красу цього Божого дару.

    Я спробую зовсім трохи пояснити значення віри в житті людини, з позиції Біблії.

    Отже 1: Віра це дар який Святий Господь, дає грішного і духовно мертвому людині, щоб вона(людина) міг повірити в Ісуса Христа і прийняти Його своїм Богом.

    2: Повіривши в Ісуса Христа, людина отримує прощення гріхів і знаходить вічне життя(після смерті людина буде в раю з Господом)

    (Іоан.3:15 щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне).

    3: Якщо у людини (християнина) справжня віра, то її результатом будуть святі й непорочні справи і благочестива життя. Справи є результатом віри, а віра є результатом справ (Як.2:26 Бо як тіло без духа мертве, так і віра без справ мертва). Віру заробити справами неможливо, тому що вона є даром (Еф.2:8-9 Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився).

    4.І висновок: Завдяки вірі, християнин живе на землі для слави Божої, прославляючи Його своїм життям і виконуючи Його волю. І завдяки вірі, або на підставі віри християнин має вічне життя з Богом.

  7. Артур 1 [5.6 K]:

    Є віра що Бога немає, ні Судді, ні Митця, ні Господаря, ні люблячого Батька, ми самі собі творці і господарі все, хоч бачимо що слабкі і смертні, але вперті й горді, віра в абсолютизм власних «Я».

    Віра в комунізм була слабенькою і маскувала сильну віру в те, що матеріальне забезпечення(грошима,здоров’ям, житлом, комфортом, розвагами, …) і є мета життя і щастя наше і наших дітей.Замість дружби, підкріплює — «зв’язок з потрібними людьми» і віра в «непорушність системи».

    Духовність — искренная і проста дружба, відданість у любові, життя по совісті, це хороші «літературні прикраси» які якщо заважають здійсненню першої мети, то можна ці «прикраси» зняти на час і покласти в скриньку, потім знову одягти для гарного спілкування в «хорошому колі».

    Є ще релігійний тип віри «даси на даси» з Богом, «я тобі Ти мені» і в результаті «спілкування з уявним «ручним» богом» і «самозаспокоєння в самообмані». Боляче вийти на істинний світ, вірять у своє «м’яке світло».

  8. VVarVara [9.9 K]:

    Я, чесно кажучи, взагалі не вірю в атеїстів. Просто є люди, у яких не трапився ще «момент істини» і вони не зрозуміли ще, що від чого залежить у цьому світі. Я сама довго вважала себе атеїсткою і добре пам’ятаю себе в тому стані. Атеїсти — щасливі люди до певного моменту.

    Віра в Бога — це інший стан, ти дивишся на світ іншими очима і вже ніколи не будеш колишньою. Це розбуджена стан. Починаєш розуміти взаємозв’язок всього, що навколо. Починаєш дбайливіше ставитися до своїх близьких, обережно говориш кожне слово, знаючи про наслідки. Віра перш за все дає здоров’я, внутрішній спокій, розуміння того, що відбувається.

    Я, правда, описую свої відчуття, може, в інших людей все інакше, не знаю.

  9. tico [83.9 K]:

    Є дуже хороша книга отця Олександра Меня «Історія релігій».

    Як мені здається віра,віра взагалі(не тільки до Бога) дає людині певну опору в цьому світі.Матеріалізм це теж віра,тільки в те що можна «помацати руками».Крім того віра в Бога це якісь духовні вимоги і вимоги до совісті,моралі і моральності людини.Віра в Бога дає людині згоду з самим собою і цим світом.Людина не може без віри.Ось у нас відібрали віру в Бога ми почали вірити в комунізм.Можна ще сказати так:Бог є наша совість з якою ми повинні радитися протягом життя..)

  10. VVarVara [9.9 K]:

    В глибині душі ми всі знаємо. Спотикаючись, людина очі до неба піднімає моментально, навіть не усвідомивши цього у розумі. Просто ми живемо в такий неспокійний, робота-дім-побут, що не завжди знаємо себе настільки глибоко. Але я маю на увазі саме віру в Бога, а не релігію.

  11. Ра [1.1 K]:

    А хто вірить? Ви ж не вірите! І я не вірю, але знаю, що є що. Ви таке питання торкнулися, хороший, давній. І пробачте, слово Боже треба писати з великої літери.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *